De Druiper is volop terug en reageert niet meer op antibiotica

Een aantal weken terug schreven we over een wetenschapper die beweerde dat niet de anti-conceptiepil, maar de antibiotica de seksuele revolutie had bewerkstelligd.

Immers, vanaf dat moment hoefde je niet meer zo bang te zijn voor geslachtsziektem, want even een flinke kuur en weg was je Druiper, je Sief of welke andere soa dan ook.

Maar bacteriën blijken net als virussen ‘slim’ te zijn. Er duikt momenteel een vorm van Gonorroe op, die met geen pil te bestrijden is………

Het Britse Health Protection Agency (HPA) heeft een actieplan gelanceerd om de overdracht via seksueel contact te verminderen en snel antibioticaresistente bacteriën op te sporen.

Jaarlijks worden ongeveer 6000 gevallen van gonorroe vastgesteld in Nederland. In Engeland is het de tweede meest voorkomende bacteriële soa.

De infectie kan worden overgedragen door onbeschermde vaginale, orale of anale seks. Gonorroe kan leiden tot onvruchtbaarheid of tot een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Een zwangere vrouw kan gonorroe overdragen op haar baby.

Dame Sally Davies, de Britse chief medical officer die de regering adviseert over medische zaken, zegt: “We hebben de afgelopen 10 jaar een verontrustende toename van het aantal gevallen van antibioticaresistente gonorroe gezien.”

In steeds meer landen duikt resistente gonorroe op. Hierdoor dreigt de ziekte een wereldwijd probleem te worden.

Gwenda Hughes van HPA laat weten ernstig bezorgd te zijn en dringt erop aan meer te doen om onveilig seksueel gedrag te verminderen. Volgens haar is het een prioriteit om veiliger seksueel gedrag en condoomgebruik te stimuleren, met name onder risicogroepen zoals mannen die seks hebben met mannen.

Lees ook:De Druiper steekt zijn rotkop weer op en de antibiotica zijn een beetje moe
Lees ook:De Druiper is bezig aan een nieuwe opmars
Lees ook:Voor je het weet heb je met 485.000 mensen seksueel contact gehad
Lees ook:Pijpen en beffen worden zo langzamerhand riskante seksoefeningen
Lees ook:‘De druiper’ is een soa die steeds lastiger te genezen is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>